Csivava rajongó vagy? Szeretnél még többet megtudni erről a különleges fajtáról, vagy másokkal és a kutyusukkal megismerkedni? Akkor ez az oldal neked szól!

Kapcsolat: info@csivava.net

Csivava.net 2009    Kapcsolat: info@csivava.net
Cimkék: csivava, chihuahua, csivava honlap, csivava fórum, csivava eladó, csivava ingyen elvihető, csivava standard, csivava fajtaismertető, csivava találkozó, kutyanév, csivava gondozás, kutyatáp, receptek, fajtabetegség,  kutya betegség,  csivava shop, kutyaruha,  kutyafelszerelések, csivava fekhely, csivava hordozó
Csivavakölyök etetése
Csivava.net   2009.07.16.
HIRDETÉS
Hogyan kezdjük el etetni?

Először is el kell dönteni, hogy mivel szeretnénk majd etetni kutyánkat. A lehetséges variációkat lásd az etetési tudnivalóknál. A fogások vagy tápok kiválasztásakor vegyük figyelembe a kistestű kutyák magasabb fehérje, és kalcium igényét, illetve a gyomruk és szájuk apró méretét.
A kölykök etetését mindig azzal kell kezdeni, amit a tenyésztőnél kapott. Ha kutyatáp, akkor pontosan azzal a márkájú táppal, ha házi koszt, akkor azokkal az ételekkel, amit addig főztek neki. Ha igazi tenyésztőnél vásároljuk a kölyköt, akkor ő biztos el fog mondani mindent, és tud adni abból a tápból, amivel ő etet.

Csak fokozatosan lehet áttérni arra, amivel a későbbiekben etetni szeretnénk. Ez annyit jelent, hogy a megszokott ételébe keverjük bele az újat, úgy, hogy először a régiből nagyobb mennyiség legyen. Napról napra emeljük az új étel arányát a régihez képest, végül teljesen hagyjuk el a régit. Ezt a módszert kell alkalmazni a későbbiekben is, ha bármikor tápot váltunk.


Etetések száma

Kölyökkutyát szabályos időközönként, napi 4-5x kell etetni kezdetben, majd 4 hónapos kortól fokozatosan áttérni a napi két-háromszori étkezésre. A napi ajánlott mennyiséget az etetéseknél arányosan kell felosztani. Víz mindig legyen neki biztosítva, tápot csak akkor hagyjunk folyamatosan kikészítve neki, ha hajlamos a vércukorszint hirtelen leesésére.
A vércukorszint leeséséről

Mivel a kölyök csivavák (bizonyos esetekben a felnőttek is) hajlamosak arra, hogy hirtelen leesik a vércukor szintjük, ezért az alábbiakat erősen ajánlott betartani, ellenkező esetben tragédia történhet:

- Az első egy-két hétben lehetőleg ne hagyjuk magára a kutyát, gondoskodjuk róla, hogy valaki mindig legyen vele. Ez azokra a kiskutyákra is vonatkozik, akikkel nincs, vagy nem látható egészségügyi probléma.

- Figyeljünk oda, hogy biztos megette-e az elétett ételt. Egy kihagyott étkezés növelheti a vércukorszint leesésének esélyét.

- Tartsunk otthon Calo Pet tablettát vagy ízesítetlen szőlőcukor port szükség esetére. Mind a kettő a vércukorszint hirtelen leesésének megelőzésére, illetve kezelésére szolgál. A szőlőcukor port akár belekeverhetjük az ivóvizébe minden nap.
HASZNOS INFÓK
UTAZÁS KUTYÁVAL
Mielőtt örökbefogadnál
Gazdit kereső csivavák
Gazdára találtak - képgaléria
CSIVAVÁK ÉS GAZDIK
ÖRÖKBEFOGADÁS
ÉRDEKESSÉGEK
Csivava gazdik fotói
Csivavás események
Csivava.net képgaléria
Csivava Majális

Kutyabarát helyek
Általános utazási tanácsok
Vízen, földön, levegőben
Országonkénti jogszabályok
CSIVAVAMENTÉS