Csivava rajongó vagy? Szeretnél még többet megtudni erről a különleges fajtáról, vagy másokkal és a kutyusukkal megismerkedni? Akkor ez az oldal neked szól!

Kapcsolat: info@csivava.net

Csivava.net 2009    Kapcsolat: info@csivava.net
Cimkék: csivava, chihuahua, csivava honlap, csivava fórum, csivava eladó, csivava ingyen elvihető, csivava standard, csivava fajtaismertető, csivava találkozó, kutyanév, csivava gondozás, kutyatáp, receptek, fajtabetegség,  kutya betegség,  csivava shop, kutyaruha,  kutyafelszerelések, csivava fekhely, csivava hordozó
Utazás földön, vízen, levegőben
Utazás repülővel
HIRDETÉS
Mielőtt lefoglaljuk a jegyeket, előtte tájékozódjunk, hogy az adott légitársasággal lehet-e kutyát szállítani, illetve ha igen, akkor milyen feltételekkel pl: hány kutyát, mennyiért, hol (utas- vagy csomagtér), miben, mennyi ideig utazhat a kutya, és milyen orvosi igazolások kellenek.
Érdemes a lehető leghamarabb lefoglalni a kiválasztott járaton a helyet mind magunknak, mind kutyánknak, mert korlátozott a szállítható kutyák száma a fedélzeten és a csomagtérben egyaránt.

A foglalásunkról visszaigazolást kell kapnunk a légitársaságtól, amiben benne kell legyen az is, hogy engedélyezik kutyánk szállítását.

A szállítási díj légitársaságonként eltér, de általában súlytöbbletet kell fizetni a kutya után. Bizonyos járatokon ingyen is vállalják a szállítást (pl. a Lufthansa németországi és olaszországi járatain, ha az utastérben utazik a kutya)

Elegendő vizet és élelmet készíts össze a kutyának az utazás idejére, illetve ha szükséges, a gyógyszereit is.

Lehetőleg közvetlen járattal menj, vagy maximum egy átszállással, főleg, ha a csomagtérben kell utaznia kedvencednek.Szállítás fedélzeten

Fedélzeten csak a megadott súlyhatárig (8-10kg általában) lehet kutyát szállítani. A megadott értéken a kutya, a hordozótáska, a víz és az eleség együttes súlyát kell érteni.

Ugyancsak kikötik a hordozótáska méretét (hosszúság, magasság, mélység), továbbá kifolyás biztosnak kell lennie.

A hordozótáskát a szabályok szerint a lábunknál kell tárolni, de a gyakorlatban az ölben is lehet tartani.


Szállítás csomagtérben

Foglalás előtt érdeklődjük meg, hogy a csomagtér mennyire alkalmas kutyák szállítására (hőmérséklet szabályozás, légnyomás kiegyenlítés).

Csomagtérben a kutyát arra alkalmas ládában lehet szállítani. Ügyeljünk arra, hogy a láda elég biztonságos legyen az esetleges rázkódások esetén, továbbá kényelmesen elférjen benne a kutya.

A ládára ragasszuk rá a legfontosabb adatainkat (név, ország, elérhetőség), továbbá egy matricát "live animal" felirattal.

A kutyára is rakjunk nyakörvet, melyen szintén szerepeljenek az adatait, és elérhetőséged.

Élelmet és vizet itt se felejtsünk el összekészítni kutyánknak.

Különleges bánásmód (pl. gyógyszeres kezelés, etetések száma) esetén írjunk útmutatást a személyzetnek.

Ha tudod, ellenőrizd, hogy a kutyád fel, illetve lekerült a gépről.
HASZNOS INFÓK
UTAZÁS KUTYÁVAL
Mielőtt örökbefogadnál
Gazdit kereső csivavák
Gazdára találtak - képgaléria
CSIVAVÁK ÉS GAZDIK
ÖRÖKBEFOGADÁS
ÉRDEKESSÉGEK
Csivava gazdik fotói
Csivavás események
Csivava.net képgaléria
Csivava Majális

Kutyabarát helyek
Általános utazási tanácsok
Vízen, földön, levegőben
Országonkénti jogszabályok
CSIVAVAMENTÉS